resmål

Värmland
15 augusti (4 dagar)

Nu har ni chansen att följa med på en resa med många spännande utflyktsmål i vackra Värmland. Från Lars Lerins magnifika konst, goda skratt i bondekomikernas anda till Selma Lagerlöfs sagolika hem i Mårbacka. Följ med!

Dag 1. Gotland - Karlstad, måndag 15 augusti
Samling hos Karlssons Buss i Lye kl. 09,20 eller vid Hamnterminalen i Visby kl. 10,20. Färjan avgår kl. 11,20 med ankomst i Nynäshamn ca kl. 14,35. Vi reser vidare mot Örebro för paus där även vår guide, Kikki Fjelde möter upp oss. Därefter beger vi oss allesammans mot Alster. Här kommer vi att stanna vid poeten Gustav Frödings födelsehem, en plats som kom att ha en stor betydelse för hans diktning. I Alsterdalen kommer det även finnas möjlighet till en välförtjänt bussfika. Kikki kommer också att ta med dem som vill på en guidad tur runt i dalen. Tyvärr kommer Frödings födelsehem och Alster kyrka att vara låsta under vårt besök men det är inte en anledning för att inte njuta av den vackra natur parken har att erbjuda! Efter en kort bussfärd är vi framme i Karlstad. Här kommer vi gemensamt gå en kortare rundtur i Karlstads centrala delar för att sedan checka in på Scandic Winn hotell. Här kommer vi att bo i alla tre nätter på vår resa. På kvällen kommer vi att äta en gemensam middag på hotellet ca kl. 19.00.

Dag 2. Utflyckt till Mårbakcka, Rottneros park och Klässbol väveri, tisdag 16 augusti
Efter vi ätit frukostbuffé på hotellet är det dags för resans första utflyktsdag! Redan kl. 09.00 bär det av mot Mårbacka. Här kommer vi att börja med att besöka Selma Lagerlöfs födelsehem. Efteråt fortsätter vi vår färd mot Sunne och Nils Holgerssons Värdshus där vi äter en gemensam lunch ca kl. 11:45. Efter lunch får vi en guidad vandring runt i Rottneros Park. Vi åker vidare mot Klässbol väveri. Här får vi en guidad visning och för den som vill en tur i deras shop. Efteråt återvänder vi till hotellet i Karlstad för gemensam middag ca kl. 19.00.

Dag 3. Utflyckt till Lars Lerins konshall och Fridolf Rhudin museum i Munkfors, onsdag 17 augusti
Efter frukost på hotellet är det dags för ett besök på Sandgrund, den berömde konstnärens Lars Lerins konsthall i centrala Karlstad. Här kommer vi att få en guidad visning för att sedan begrunda hans mäktiga akvareller på egen hand. Därefter finns det tid för att på egen hand äta lunch. Karlstads centrum har ett brett restaurangutbud. Efteråt samlas vi vid bussen för att gemensamt åka vidare till Munkfors och Fridolf Rhudin museum. Här bjuds vi på underhållning när Owe Clapson tar med oss in i bondkomikernas värld. Det var inte endast Fridolf Rhudin som var en komiker från Munkfors utan även Olle i Skratthult och Bosse Parnevik; alla folkkära skådespelare och komiker från 1900-talet. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till hotellet i Karlstad för vår sista natt. Vi äter gemensamma middag på hotellet ca kl. 19.30.

Dag 4. Karlstad - Gotland, torsdag 18 augusti
Efter en god frukost packar vi ned alla våra tillhörigheter och minnen från denna resa och beger oss hemåt. Vi åker en tur ut mot Hammarö med eventuellt lite busskaffe. Vidare mot Taxinge slott, en vacker plats men anor från vikingatiden. Det vi däremot ser idag av slottet är från tidigt 1800-tal i en klassisk empirisk stil. Här finns det möjlighet för den som vill att äta lunch på slottscaféts trevliga uteservering med utsikt över Mälaren. Mot kvällen når vi Nynäshamn och färjan som avgår kl. 20.45 mot vår kära ö. Vi beräknas vara i Visby hamna ca kl. 24,00.

Pris: 6600:- per person med del i dubbelrum.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt- och bussresor.
• Hotell med del i dubbelrum.
• Frukost dag 2-4, lunch dag 2 samt middag dag 1-3.
• Entrébiljett och guidad tur vid Lars Lerins konsthall. • Entrébiljett och guidad tur vid Selma Lagerlöfs födelsehem i Mårbacka. • Guidad tur kring Rottneros park. • Entré och underhållning på Rhudinmuseet. •Guidad tur vid Klässbols Linneväveri.

Enkelrumstillägg: 700:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 30 juni 2022, efteranmälan i mån av plats.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!