Schwerin

Julmarknad i Schwerin
23-26 november 2020 (4 dagar)

Årets nyhet! Schwerin kallas för de sju sjöarnas stad och ligger vackert intill vattnet. Schwerins sagolika slott skapar en förtrollande känsla och stämning som lägger sig över staden kring jul. Den årliga julmarknaden i den medeltida stadskärnan sträcker sig runt Rådhustorget med dess ståtliga julgran med tusen strålande juleljus. Följ med oss och upplev allt som hör till en tysk traditionell jul till; Rostade mandlar, tysk bratwurst och vackert julpynt!

Dag 1. Gotland - Växjö, måndag 23 november
Samling hos Karlsson Buss i Lye kl. 14.50 eller vid hamnterminalen i Visby kl. 15.50. Färjan avgår kl. 16.50. Under överfarten äter var och en middag på egen hand. Ankomst till Oskarshamn beräknas till ca 20.00. Väl iland far vi raka spåret till vårt hotell i Växjö, Scandic Hotel, en färd på drygt en och en halv timme där vi sedan tillbringar natten.

Dag 2. Växjö - Schwerin, tisdag 24 november
Efter en stärkande frukost tar vi plats i bussen för att fara vidare på vår resa! Vi tar oss igenom Sverige, över Öresundsbron och in i Danmark. Framme i Gedser tar vi färjan över Fehmarn Bält till Rostock, Tyskland. Från Rostock dröjer det ytterligare en dryg timme innan vi når resans mål: Schwerin. Under resans gång stannar vi givetvis för lunch och kaffepauser. Framme i vår vackra nordtyska stad checkar vi in på vårt hotell, Inter City Hotel Schwerin där vi kommer att stanna nästkommande två nätter.

Dag 3. Schwerin, onsdag 25 november
Dagen kommer fullhjärtat ägnas åt vad Schwerin har att erbjuda under juletider. Dagen kommer börja med att vi gemensamt går en stadsrundtur med en svensktalande guide där vi får bekanta oss lite närmare med staden. Schwerin har en lång historia med anor från 500-talet e.Kr. och med tiden har staden berikas med många spännande sevärdheter och besöksmål. Bland annat Schwerin slott med anor från 1100-talet och som under andravärldskriget brukades som fältsjukhus. Idag inrymmer slottets ena vinge Mecklenburg-Vorpommerns parlament. Efteråt är julmarknaden öppen kring Rådhustorget och Mecklenburger Strasse beläget i stadens äldre delar. Här får du strosa omkring bland marknadsbodar fyllda med julens läckerheter, hälsa på tomten eller varför inte en tur i pariserhjulet med fantastisk utsikt över den julupplysta staden.

Dag 4. Schwerin - Gotland, tisdag 26 november
Julstämningen från Schwerin packar vi ner för att ta med oss hem. Gemensamt äter vi frukost på hotellet för att sedan börja bege oss hemåt. Sedan bär det av mot Rostock, tillbaka över Fehmarn Bält till Gedser, Danmark. Efter några timmar når vi svensk mark igen. På vägen stannar vi självklart då och då för en och annan bensträckare och fikapauser. Mot kvällen når vi Oskarshamn och tar den bekanta färjan tillbaka till Gotland med avgångstid kl. 21.10. Färjan beräknas komma iland ca kl. 00.20.

Pris: 4 950:- per person med del i dubbelrum.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt och bussresor.
• Hotell, dag 1-3.
• Frukost, dag 2-4.
• Stadsvandring i Schwerin med guide.

Enkelrumstillägg: 1 100:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 20 oktober 2020, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!