Rüdesheim

Vinskörderesa till Rüdesheim
17-23 september 2023 (7 dagar)
FULLBOKAD

På detta äventyr åker vi till Rhendalen och träffar vinbönder, smakar på goda viner och upplever folklivet tillsammans. Det är strax före skördetid när vi anländer och det betyder att det är full aktivitet på vingårdarna. Rhenfloden flyter fram stilla och mäktig och ramar in landskapet. Pråmar och utflyktsbåtar stävar i sakta mak uppför och nedför floden. Livet flyter runt i lagom fart och vänligheten bor i varje vrå. Vi får även en glimt av den vackra Moseldalen. Den här resan blir en riktig klassiker!

Dag 1. Gotland - Lübeck, söndag 17 september
Samling hos Karlssons Buss i Lye eller vid Hamnterminalen i Visby. Därefter tar vi morgonfärjan mot Oskarshamn (OBS! att tidtabellen för Destination Gotland ej ännu är fastställd för 2023). Vi tar oss söder ut genom Sverige och vidare genom Danmark, någonstans på vägen stannar vi för att sträcka lite på benen och äta lunch tillsammans. Från Rødby tar färjan oss över till Puttgarden i Tyskland. Sedan är vi nästan framme i Lübeck där vi gemensamt kommer tillbringa natten vid Hotel Golden Tulip Lübecker hof.

Dag 2. Lübeck - Rüdesheim am Rhein, måndag 18 september
Efter en stadig gemensam frukost på hotellet beger vi och ut på vägarna igen. Vi kommer att passera både Hamburg, Hannover och senare även Frankfurt innan vi når vår slutdestination på resan: Rüdesheim am Rhein. Denna pittoreska lilla stad är det som vi kommer att bekanta oss med under de kommande dagarna. Under resdagen stannar vi självfallet för mat och kaffe på lämpliga platser. Middag och övernattning sker på Hotel Lindenwirt, centralt beläget i hjärtat av Rüdesheim am Rhein. Det är även här vi kommer att bo de kommande fyra nätterna tillsammans.

Dag 3–5. Rüdesheim am Rhein och Cochem, tisdag 19 - torsdag 21 september
Under våra dagar här kommer vi utforska Rüdesheims mysiga gator och vackra landskap. På kvällarna är det fullt av folk på gator och i gränderna. Den mest kända gatan i staden heter Drosselgasse. Gatan är endast någon meter bred och längs den korta stumpen myllrar det av liv. På barer och i restauranger spelar orkestrar, dansen går och det sjungs och skålas. Fram på kvällen smakar det säkert bra med en härligt rykande kopp Rüdesheimer kaffe med konjak och vispgrädde. Vi kommer dessutom att besöka lokala vinodlare där vi får fördjupa oss i vinets smakrika värld och åka en båttur längs med floden Rhen. En av dagarna kommer vi också att bege oss till den grannliggande staden Cochem. Här kommer vi besöka familjen Hieronimis vinkällare och får smaka på lokala delikatesser och tysk dryckestradition i deras egna vinkällare. Innan vi åker tillbaka till Rüdesheim passar vi även på att lära oss lite mer om Cochems rika historia under en guidad stadsrundtur. Staden är kanske mest känd för dess kejserliga slott eller på tyska Reichsburg, som är vacker belägen på en bergstopp intill staden. Tillbaka till vårt hotell i Rüdesheim äter vi en gemensam middag.

Dag 6. Rüdesheim am Rhein- Lübeck , fredag 22 september
Idag packar vi ner våra minnen som vi sammalt på oss och påbörjar vår hemresa och åker tillbaka genom Tysklands landskap mot Lübeck. Vi kommer självfallet stanna längs med vägen för mat och kaffe på lämpliga platser. Framme i Lübeck övernattar vi på Hotel Aquamarin där vi även kommer att äta en gemensam middag.

Dag 7. Lübeck- Gotland, lördag 23 september
Efter vår sista frukost tillsammans på hotellet fortsätter vi vår färd hemåt. Det blir samma väg tillbaka över sundet mellan Puttgarden och Rødby och vidare över de danska slätterna. Vi åker över Öresundsbron och den sista biten genom Sverige till Oskarshamn där Destination Gotland tar vid och tar oss tillbaka till vår ö. Färjan förväntas avgå på kvällen och anlända kring midnatt (OBS! att tidtabellen för Destination Gotland ej ännu är fastställd för 2023).

Pris: 11 900:- per person
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter
• Alla båt och bussresor
• Hotell, med del i dubbelrum dag 1-7
• Frukost dag 2-7, lunch dag 4-5 samt middag dag 2-6
• Båttur på Rhen och Stadsvandring med guidning i Cochem
• Vinprovning i Rüdesheim am Rhein och Cochem

Enkelrumstillägg: 1 600:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Senaste anmälan: 15 augusti 2023, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!