Rostock

Julmarknad i Rostock
25-28 november 2019 (4 dagar)

Här finns det något för alla! Följ med oss på julmarknad i Rostock. Tivoli, julpynt, mat i alla olika smaker. En garanterad julstämning som räcker ända fram till påsk!

Dag 1. Gotland – Växjö, måndag 25 november
Samling hos Karlssons buss i Lye bussen kl.14:20 eller vid Hamnterminalen i Visby kl.15:20. Färjan avgår ca kl.16:20, var och en äter eventuell middag under överfarten, ankomst Oskarshamn ca kl.19:20. Vidare direkt till vårt hotell Scandic i Växjö för en god natts sömn.

Dag 2 och 3. Växjö – Rostock, tisdag och onsdag 26-27 november
Efter en stärkande hotellfrukost tar vi plats i bussen. Vi tar oss genom Sverige över Öresundsbron och in i Danmark där vi tillslut når Gedser. Därifrån tar vi färjan över till Rostock i Tyskland. Väl framme i Rostock får vi några timmar att spankulera runt på julmarknaden. Här finns det många olika rätter att avnjuta till middag, allt från god tysk Bratwurst till dignande julbord. Eller varför inte bara njuta av julstämningen omkring i bland alla julmarknadsstånden och prova på en varm Gluhvein. Dessa dagar bor vi på Pentahotel i Rostock alldeles i närheten av marknaden. Vi kommer även att besöka Calles för inköp av diverse varor och drycker.

Dag 4. Rostock – Gotland, torsdag 28 november
Idag packar vi ned våra ljuvliga minnen från Rostock. Innan vi är klara för att sätta oss i bussen äter vi gemensam hotell frukost. Sedan bär det av mot färjan som tar oss över till Gedser, resan fortsätter därefter genom Danmark. Vidare över Öresundsbron och då når vi Svensk mark igen. Givetvis stannar vi då och då för en bensträckare, kaffe m.m. Mot kvällen når vi Oskarshamn och tar Gotlandsfärjan som avgår 21:10 med beräknad ankomst i Visbyhamn kl 00.00.

Pris: 5100 kr/per person med del i dubbelrum.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt och bussresor.
• Hotell, dag 1-3.
• Frukost, dag 2-4
• Reseledare.

Enkelrumstillägg: 1100:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 25 oktober 2019, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!