Lübeck

Julmarknad i Lübeck
3-7 december 2019 (4 dagar)

Följ med oss till den härliga julmarknaden som har allt som hör till en traditionell tysk julmarknad. Varma drycker, kryddade korvar, vackert julpynt och en härlig stämning! Lübeck vid jultid är ett av de klassiska resmålen i norra Tyskland.

Dag 1. Gotland - Växjö, tisdag 3 december
Samling hos Karlssons buss i Lye bussen kl. 14:50 eller vid hamnterminalen i Visby kl. 15:50. Färjan avgår kl. 16:50, var och en äter eventuell middag under överfarten, ankomst Oskarshamn ca kl.20:00. Vi kör direkt till Scandic Hotel Växjö för en god nattsömn.

Dag 2 och 3. Växjö - Lübeck, onsdag och torsdag 4-5 december
Efter en stärkande hotellfrukost tar vi plats i bussen. Vi reser genom Sverige över Öresundsbron vidare in i Danmark och når efter drygt 2 timmar Rödby, där vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och vidare till vårt resmål Lübeck! Väl framme i Lübeck får vi några timmar att spankulera runt på julmarknaden, här finns det många olika rätter att avnjuta till kvällsmat, allt från en god tysk Bratwurst till ett helt maffigt julbord. För er som vill visar vår reseledare lite vad som finns på julmarknaden t.ex. Sagoskogen, Niedereggers marsipanbutik, den välkända Mariakyrkan - Marienkirche och Rådhuskällaren m.m. Eller strosar omkring på egen hand bland julmarknadsstånden och bara njuta av julstämningen och kanske prova på en varm gluhvein. Dessa dagar bor vi på Holiday Inn som ligger med gångavstånd till julmarknaden.

Dag 4. Lübeck-Gotland, fredag 7 december
Idag packar vi ned våra ljuvliga minnen från Lübeck. Innan vi är klara för att sätta oss i bussen äter vi en gemensam frukost. Nu bär det av mot Helighafen där vi stannar till för shopping på Calles och Fleggard. Färden går vidare till Puttgarden där färjan tar oss över till Rödby och igenom Danmark. Därefter reser vi över Öresundsbron och når vi svensk mark igen. Givetvis stannar vi då och då för en bensträckare, kaffe m.m. Mot kvällen når vi Oskarshamn och tar Gotlandsfärjan som avgår 20:10 , med beräknad ankomst till Visbyhamn kl. 23:05.

Pris: 5200 kr/per person med del i dubbelrum
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt och bussresor.
• Hotell, dag 1-3.
• Frukost, dag 2-4
• Reseledare

Enkelrumstillägg: 1200:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 3 november 2019, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!