Holland

Holland
18-23 april 2020 (6 dagar)

Inställd! Ny resa 24 april 2021.
Holland i april är en försmak av den efterlängtade våren. I Keukenhof får vi uppleva blommor där de är vackert arrangerade. Andra oförglömliga upplevelser står på tur, som en kanaltur i Amsterdam och den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag.

Dag 1. Gotland - Lübeck, lördag 18 april
Samling hos Karlssons Buss i Lye kl. 05:30 eller Hamnterminalen i Visby kl. 06:30. Färjan avgår kl. 07:30, ankomst Oskarshamn ca kl. 10:30. Vi tar oss genom Sverige in i Danmark och når efter drygt 2 timmar Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på Hotell Aquamarin i Lübeck. Under dag 1 kommer vår reseledare att stiga på vid lämpligt tillfälle.

Dag 2. Lübeck - Naaldwijk, söndag 19 april
På fina tyska motorvägar passerar vi Hamburg och Bremen. Snart når vi den holländska gränsen och kommer så småningom till den imponerande Nordsjövallen, där vi gör ett fotostopp. Vidare på vår resa gör vi ett besök hos en ost bonde där vi även får smaka lite av de goda ostarna. Under dagen stannar vi för mat och kaffe på lämpliga platser. Middag och övernattning på Hotell Fletcher Hotel-Restaurant Carlton i Naaldwijk. Här bor vi tre nätter.

Dag 3 och 4. Utflykter, måndag och tisdag 20-21 april
Dag 3 och 4 väntar två härliga dagar med äventyr. Vi kommer bland annat besöka Amsterdam och där ta en båttur längs med de huskantade kanalerna i stadskärnan. Även egen tid i den kulturrika huvudstaden utlovas för att på egenhand utforska Amsterdam! Vi åker till Delft och tittar på porslinstillverkning av det klassiska blåvita handmålade porslinet. En av resans absoluta höjdpunkter får vi även uppleva då vi åker till Haag och ser den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag, den kan inte beskrivas, den måste helt enkelt upplevas! Och såklart ett besök på den fantastiska blomsterparken i Keukenhof där det finns lökväxter planterade i 1000-tal. En färgsprakande upplevelse! På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Naaldwijk - Lübeck, onsdag 22 april
I dag kan vi ta lite sovmorgon och efter frukost åker vi mot vårt Hotell Aquamarin i Lübeck för att äta en gemensam middag och övernattning.

Dag 6. Lübeck - Gotland, torsdag 23 april
Hemfärden startar efter frukost och går via Puttgarden och färjan till Rödby, vidare över Öresundsbron och genom Sverige för att avslutas med ytterligare en färja från Oskarshamn kl. 21:10 för att anlända Visby hamn kl. 00:20.

Pris: 8 800:- per person med del i dubbelrum.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt och bussresor.
• Hotell, dag 1-5.
• Frukost, dag 2-6 samt middag dag 1-5.
• Kanaltur i Amsterdam Keukenhof samt Panorama Mesdag med reseledare.

Enkelrumstillägg: 1 700:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Senaste anmälan: 13 mars 2020, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!