Holland

Holland
16-21 april 2022 (6 dagar)

Holland i april är en försmak av den efterlängtade våren. I Keukenhof får vi uppleva blommor där de är vackert arrangerade. Andra oförglömliga upplevelser står på tur, som en kanaltur i Amsterdam och den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag.

Dag 1. Gotland - Lübeck, lördag 16 april
Samling hos Karlssons Buss i Lye kl. 05:30 eller vid Hamnterminalen i Visby kl. 06:30. Färjan avgår kl. 07:30, ankomst Oskarshamn ca kl. 10:30. Vi tar oss genom Sverige in i Danmark och når efter drygt 2 timmar Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på Hotell Aquamarin i Lübeck. Under dag 1 kommer vår reseledare att stiga på vid lämpligt tillfälle.

Dag 2. Lübeck - Naaldwijk, söndag 17 april
På fina tyska motorvägar passerar vi Hamburg och Bremen. Snart når vi den holländska gränsen och kommer så småningom till den imponerande Nordsjövallen, där vi gör ett fotostopp. Vidare på vår resa gör vi ett besök hos en ostbonde där vi även får smaka lite av de goda ostarna. Under dagen stannar vi för mat och kaffe på lämpliga platser. Middag och övernattning på Hotell Fletcher Hotel-Restaurant Carlton i Naaldwijk. Här bor vi tre nätter.

Dag 3 och 4. Utflykter, måndag och tisdag 18-19 april
Dag 3 och 4 väntar två härliga dagar med äventyr. Vi kommer bland annat att besöka Amsterdam och där ta en båttur längs med de huskantade kanalerna i stadskärnan. Även egen tid i den kulturrika huvudstaden utlovas för att på egen hand utforska Amsterdam! Vi åker till Delft och tittar på porslinstillverkning av det klassiska blåvita handmålade porslinet. En av resans absoluta höjdpunkter får vi även uppleva då vi åker till Haag och ser den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag, den kan inte beskrivas, den måste helt enkelt upplevas! Och såklart ett besök på den fantastiska blomsterparken Keukenhof där det finns lökväxter i 1000-tal; en färgsprakande upplevelse! På kvällarna äter vi gemensamma middagar på hotellet.

Dag 5. Naaldwijk - Lübeck, onsdag 20 april
Idag kan vi ta lite sovmorgon! Efter en god frukost på hotellet påbörjar vi sakta vår hemresa och åker mot Lübeck och vårt hotell Aquamarin för gemensam middag och övernattning.

Dag 6. Lübeck - Gotland, torsdag 23 april
Efter frukost beger vi oss mot Puttgarden och vidare över med färjan till Rödby. Sedan åker vi över Öresundsbron och tillbaka genom Sverige för att avslutas med ytterligare en färja hem till vår ö. Båten avgår från Oskarshamn kl. 21:10 och anländer till Visby hamn kl. 00:20.

Pris: 8 900:- per person med del i dubbelrum.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter
• Alla båt och bussresor
• Hotell dag 1 till dag 5, frukost dag 2 till dag 6, samt middag dag 1 till dag 5
• Entré till blomsterparken Keukenhof
• Kanaltur i Amsterdam
• Entré till Panorama Mesdag i Haag
• Reseledare

Enkelrumstillägg: 1 200:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 1 mars 2022, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!