Spa

Bonrholm
2-5 maj 2023 (4 dagar)
FULLBOKAD

Många uppfattar vårt broderland Danmark som gemytligt och danskarna som levnadsglada och lite mera levnadskonstnärer än vi andra nordbor. I Danmark är avstånden kortare, ölen godare, korvarna rödare, wienerbröden frasigare, bergen lägre – med mera. Kort sagt: vi är många som tycker att Danmark är mycket dejligt!

Dag 1. Gotland - Ystad - Nexö, tisdag 2 maj
Samling hos Karlssons Buss i Lye kl 05:30 eller Hamnterminalen i Visby kl 06:30. Vi tar morgonfärjan kl 07:30 från Visby hamn och ta sikte på Oskarshamn. Vi reser genom Sverige till Ystad där nästa bår väntar på oss. Överresan till Rönne på Bornholm tar ca 1,5 timme. Väl framme sedan i Nexö checkar vi in på Balka Strand Hotell där vi ska vi bo de nästkommande tre nätter.

Dag 2-3. Nexö med utflykter, onsdag till torsdag 3-4 maj
Under våra dagar här gör vi två heldagsutflykter; ena på den norra delen av ön och den andra dagen en utflykt på öns södra del. Med vår guide som tar oss med runt ön och visar det mesta och det bästa. På norra Bornholm ligger Hammershus, Nordeuropas största borg ruin och Bornholms mest besökta attraktion. På den nordöstra sidan av ön ligger ”tvillingbyarna” Sandvig och Allinge, två små fiskebyar med anor från medeltiden. Vi kommer också åka den natursköna vägen längs östra kusten mellan Tejn och Gudhjem. I Gudhjem finns en lång tradition av att tillaga och röka sill i hamnen så här kommer vi såklart att stanna till! Kanske prövar vi en ”sol över Gudhjem”, rökt fisk serverad med äggula och grovt salt. Öns sydligaste plats är Dueodde, det är här som Bornholms bästa stränder hittas. Från toppen av fyren har vi en storslagen utsikt över Östersjön. Vi fortsätter en liten bit norrut till Nexö, öns näst största stad och passar också på att stanna till i Svaneke. Den lilla hamnstaden är välbevarad och byggnaderna är renoverade helt enligt gamla traditioner. 1975 tilldelades staden europeisk guldmedalj för sin ”konsekvent bevarande av typisk småstad med historisk karaktär”. Än idag finns många små verkstäder med glas, keramik, målningar och tyger av hög konstnärlig nivå. På Bornholm hittas också Danmarks fjärde största skog – Almindingen (betyder ”Den vackra skogen”) som vi också besöker. Det finns mycket att se och uppleva i dessa trakter så det är bara att hänga med!

Dag 4. Nexö - Rönne - Gotland, fredag 5 maj


Pris: 6 500 kr/per person
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter t/r
• Alla båt och bussresor
• Hotell med del i dubbelrum dag 1-3 • Frukost dag 2-4 • Middag på hotellet dag 1-3 • Heldagsturer med Svensktalande guide dag 2 - 3

Enkelrums-/hyttillägg: 1 100:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Senaste anmälan: 25 mars 2023, efteranmälan i mån av plats.

BRA ATT VETA: Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet (är gratis och beställs från Försäkringskassan, kortet är giltigt i 3 år) samt giltigt pass. Valuta på resan är euro.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!